Uncategorized

Изберете пелетни горелки за дома си и намалете сметките си за отопление

скате ли да знаете как да отоплявате дома си през зимата така, че сметките ви да не са високи, отоплението да е икономично и в същото време лесно и удобно?  Дори все още да изпитвате удоволствие от уюта на домашната камина и да не сте уморени от непрестанното й зареждане с дърва, пелетните горелки са решение, което ще ви убеди бързо в преимуществата си.

Пелетните горелки и котлите за пелети към тях са идеален избор за отопление независимо дали живеете в къща или в апартамент. Не цапат, лесни са за зареждане, чувалчетата с пелети са добре опаковани, не заемат толкова място както дървата и въглищата, не изискват съхнене, лесни са за транспортиране и употреба. Единствено трябва да се съхраняват в закрито помещение.

За да прецените правилно какво количество пелети трябва да закупите за помещението, което ще отоплявате през зимата, е необходимо да изчислите много правилно квадратурата. Да вземете предвид още изолацията на тръбите, помещението и дограмата. Също важен фактор в сметката е видът на горелката. Дали е създадена специално за пелети, дали е модифицирана от такава за твърдо гориво или е комбинирана за пелети и твърдо гориво.

Дори само от чисто любопитство да търсите алтернативни източници на отопление, добре е да знаете няколко неща за пелетните горелки. Това може изцяло да промени виждането ви за отоплението.

Инвестицията в пелетни горелки може да изглежда голяма на фона на тази в други отоплителни уреди, но ето защо тя си струва и се изплаща:

– Пелетните горелки и отоплителната инсталация за пелети са лесни за употреба. Не се изискват специални умения, за да боравите успешно с тях.

– Благодарение на функцията за самопочистване не е необходимо да спирате горивния процес. Не само не се цапа помещението, в което са инсталирани горелката и котелът, а и при много ниски температури навън не рискувате да студувате в дома си докато изчистите събралите се прах и пепел. Самата горивна камера може да не се чисти ръчно цял сезон.

– Лесно регулиране на мощността. Няма опасност да се получи „прегряване“, както се случва с други отоплителни системи, особено при камините и парното на твърдо гориво. Всички помещения се отопляват равномерно и с желаната от вас температура.

– Икономичен разход на гориво благодарение на функцията „поддържане на огъня“

– Горелката, към която е свързано парното отопление, е от съществено значение за разхода на гориво. Не е все едно дали ще горите по 2 или по 6 пакета пелети на ден. Отоплението с пелети е значително по-евтино от това с дърва, ако е изчислено правилно. Уверете се, че при инсталирането на отоплителната система всички параметри са взети под внимание. Всеки фактор влияе върху разхода на гориво. Най-разумно би било да се консултирате със специалист.

– За вашите пелетни горелки можете да вземете пелети българско производство. Качеството им по нищо не отстъпва на вносните, а цените са конкурентни.

– Нисък разход на електрическия нагревател – 121 – 200 W.

– Месечните разходи за отопление с пелети са значително по-ниски от тези с електричество, природен газ или въглища.

– Щадят околната среда. 

Пелетна горелка Грейко RB STAR

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *